Tijdens de 2024-editie van het NLvoedt-event in Nieuwspoort op dinsdag 2 juli jl. genoten de gasten - onder het netwerken - van de wedstrijd die het Nederlands elftal speelde tegen Roemenië in het EK.
UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, koos tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in Barcelona - Spanje, Laurens Hoedemaker tot haar nieuwe president.
De waarde van de Nederlandse handel in landbouwgoederen is in 2022 gestegen tot € 122 miljard. Dat melden de Wageningen Universiteit (WUR) het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met € 11 miljard neemt de (inter)nationale afzet van Nederlands vlees nu de
Vlees hoort bij Nederland! Vlees is voor alle leeftijden een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen en past uitstekend in een gezond en gevarieerd eet- en leefpatroon. Vlees heeft dan ook een belangrijke, traditionele plek in onze eetcultuur.
De vleessector heeft de aftrap gegeven voor de maatschappelijke dialoog onder de noemer ‘Nederland Vleesland, waar smaken verschillen’. Met de lancering van Nederland Vleesland treden zes partners in de vleesketen samen en proactief naar buiten.
COV en VNV hebben op 7 december in een Rondetafel bijeenkomst met de vicevoorzitter van de Europese Commissaris, Frans Timmermans, hun inzet voor en bijdrage aan de van verdere verduurzaming van de vlees- en vleeswarenproductie uitgesproken.
Op 12 januari 2021 is Laurens Hoedemaker aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt Jos Goebbels op.
De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) is verbaasd over berichten in de media over de consumptie van rauwe vleesproducten. Het is al sinds jaar en dag algemeen bekend dat ervoor bepaalde groepen mensen risico’s kunnen zitten aan de
Europese vleeswarenindustrie bezorgd over marktontwikkeling varkensvlees
De vereniging voor de Europese vleeswarenindustrie (Clitravi), is bezorgd over de recente scherpe stijging van de prijs van varkensvlees in Europa. Varkensvlees is de belangrijkste
De Landbouwcommissie van het Europese parlement heeft met een ruime meerderheid een voorstel aangenomen dat bepaalt dat plantaardige producten niet naar dierlijke producten mogen verwijzen. Het verbod geldt niet alleen voor vlees, maar ook voor
Eén op de vier consumenten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wil dat vegetarische producten niet langer vlees gerelateerde namen dragen, zoals worst of burger.
De consumptie van bacon is al ruim tien jaar een enorme hype in de VS. “Bacon mania” werd zelfs gebombardeerd tot een apart trefwoord in de Amerikaanse editie van Wikipedia. In ons land neemt de buitenhuisconsumptie van bacon nu ook toe.
De Nederlandse Vereniging voor de Vleeswarenindustrie (VNV) heeft scherpe kritiek op de acties van de vakbonden na het vastlopen van het cao overleg. “De eisen van de vakbonden zijn onrealistisch, onredelijk en lopen nationaal en internationaal uit de
De VNV heeft met de vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao met een looptijd van een jaar (1-4-2015 tot 1-4-2016).Klik hier voor de tekst van het onderhandelingsresultaat aan
Vleeswaren spelen een grote rol in de voeding van Nederlanders. Van oudsher zijn wij een echt vleeswarenland met vele ambachtelijke recepturen. Als belangrijk onderdeel van de 'schijf van vijf' en bron van
De websites www.vleeswerkt.nl en www.vleeswarenwerkt.nl zijn vernieuwd en verder verbeterd. Zo is een frisse vormgeving doorgevoerd en zijn er functionele aanpassingen ingebracht.
De salarisschalen per 1 april 2014 en per 1 juni 2014 zijn voorlopig vastgesteld. De definitieve schalen zullen worden vastgesteld zodra de teksten van de cao ook definitief zijn opgesteld.
De Nederlandse varkensvlees-, kalfsvlees- en pluimveevleesketens hebben afgelopen decennia al tientallen procenten bespaard aan energie en bovendien de emissie aan broeikasgassen fors weten terug te dringen.
De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) heeft vandaag na vier onderhandelingsrondes een eindbod op tafel gelegd voor een nieuwe cao voor de ruim 3.000 werknemers in de vleeswarenindustrie.
De VNV heeft met het CBL een convenant afgesloten dat tot doel heeft om door het herformuleren van vleeswaren een bijdrage te leveren aan het verminderen van de hoeveelheid (verzadigde) vetten en zout (natrium) in vleeswaren.
De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) is van mening dat de Consumentenbond in een recente test van de Gezondgids een onvolledig en ongenuanceerd beeld schetst met de bewering dat Cervelaat en leverworst boordevol slecht vet zitten.
21 maart 2014 |Persberichten
U bent niet ingelogd
Waarom gebruikt men nitriet in vleeswaren?
In dit filmpje wordt op deze vraag uitgebreid antwoord gegeven.