VNV-Nieuws

  • De Europese Commissie heeft onlangs strengere normen voor het gebruik van nitraat en nitraat in vleeswaren gesteld.
    19 oktober 2023  |Verenigingsnieuws

  • Vlees past perfect in een gematigd en gevarieerd eet- en leefpatroon en draagt positief bij aan de vitaliteit van consumenten. Met een forse vleestaks, tot maar liefst een verdubbeling van de prijs, benadeel je grote groepen mensen, die vlees dan niet meer
    25 april 2023  |Verenigingsnieuws

  • Komende periode buigt het kabinet zich over de invoering een (hogere) taks op onder andere vlees. Nieuw onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) trekt de effectiviteit hiervan echter in twijfel en raadt het kabinet af belastingen in te zetten om menselijk
    30 maart 2023  |Verenigingsnieuws

  • Debatten over vlees moeten gebaseerd zijn op wetenschappelijke bewijzen. Dat is de dringende oproep door een groep wetenschappers en samengevat in de ‘Verklaring van Dublin’. Dit belangrijke statement moet een stem geven aan de vele wetenschappers wereldwijd
    28 oktober 2022  |Verenigingsnieuws

  • Het aandeel van producten met een duurzamer keurmerk binnen de totale foodomzet in supermarkten blijft gestaag doorgroeien. Ook in 2021 groeide de omzet in duurzamere producten sterker dan de totale foodomzet in supermarkten waardoor het hoogste aandeel ooit
    20 april 2022  |Verenigingsnieuws

  • De daling van zout en vet blijkt uit onderzoek van het RIVM. Het RIVM verricht elke twee jaar de Herformuleringsmonitor. Dit in opdracht van het ministerie van VWS.
    5 november 2021  |Verenigingsnieuws

  • Met ingang van 1 oktober 2021 is Teds Food Factory aspirant-lid van de VNV. Het familiebedrijf TEDS Food Factory, voorheen Vollebregt, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote speler in de markt.
    13 oktober 2021  |Verenigingsnieuws

  • Wereldwijd gaat meer dan 30% van het voedsel verloren. Dit is de gehele keten, van de boerderij tot en met het bord. Dit is uiteraard zonde van alle energie, tijd, geld en moeite die het produceren van dit waardevolle voedsel kost. Door minder te verspillen
    8 september 2021  |Verenigingsnieuws

  • Deze week hebben werkgevers en vakbonden overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de circa 4.250 werknemers in de Nederlandse vleeswarenindustrie.
    18 maart 2021  |Verenigingsnieuws

  • Deze week buigt het Europees Parlement zich over een voorstel om het gebruik van vleesbenamingen voor vleesvervangers te verbieden. De Europese belangenorganisatie Clitravi heeft zich eerder achter dit voorstel gesteld en wil chorizo, salami, bresaola en
    19 oktober 2020  |Verenigingsnieuws

  • De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes.
    14 oktober 2020  |Verenigingsnieuws

  • Een groot compliment voor de harde werkers die zorgen voor ons dagelijks eten
    26 maart 2020  |Verenigingsnieuws

  • Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven zijn volop in de weer om ondanks de corona-maatregelen consumenten in binnen- en buitenland te blijven bedienen. De afgelopen dagen zijn hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.
    16 maart 2020  |Verenigingsnieuws

  • De maatschappelijke discussie over vlees gaat maar door. Niet altijd op grond van eerlijke informatie en kennis van zaken. Het platform Vlees.nl biedt een grote hoeveelheid gedegen content over het product vlees, met culinaire tips en over het omgaan met
    17 september 2019  |Verenigingsnieuws

  • Deze workshops richten zich op het praktisch gebruik van de Food Spoilage and Safety Predictor ter bevordering van de microbiologische veiligheid van kant-en-klaar producten, vleeswaren en zeevoedsel.
    17 juli 2019  |Verenigingsnieuws

  • De omzet van producten met een duurzaamheidskeurmerk is in vier jaar tijd meer dan verdubbeld. In 2014 werd iets minder dan € 1,9 miljard besteed aan deze producten, in 2018 is dit gestegen naar ruim € 4,1 miljard. Dit blijkt uit de Monitor
    4 juni 2019  |Verenigingsnieuws

  • Belgische kinderartsen waarschuwen voor de impact van veganisme op de gezondheid van kleine kinderen. De Belgische Académie Royale de Médecine raadt een veganistisch dieet ronduit af voor kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding
    21 mei 2019  |Verenigingsnieuws

  • Insecten, algen, plantaardige vleesalternatieven of kweekvlees: geen van deze vleesalternatieven lijkt zo duurzaam als gedacht. Dat blijkt uit een recente studie in Trends in Food Science and Technology. Vaak wordt gedacht dat de productie van
    13 mei 2019  |Verenigingsnieuws

  • Een plantaardig voedingspatroon vergroot de kans op tekorten aan ijzer, calcium, vitamine B12, D en zink. Vooral kinderen, ouderen en zwangere vrouwen lopen risico’s als ze dierlijke producten laten staan.
    27 maart 2019  |Verenigingsnieuws

  • Milieu Centraal heeft de tweede benchmark duurzaamheidskeurmerken uitgevoerd, zo schrijft minister Schouten van LNV. Het resultaat is een selectie van elf topkeurmerken, tegenover 13 in de eerste vergelijking in 2016. De ‘toppers’ blinken uit op
    4 maart 2019  |Verenigingsnieuws

  • De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) verwerpt de indeling van vleeswaren in categorie 1 door het Internationale Instituut voor Kankeronderzoek. Het commentaar van de VNV staat hier.
    21 februari 2019  |Verenigingsnieuws

  • Het Vlees(waren)bedrijfsleven besteed aandacht aan het onderzoeken van nadere beheersmaatregelen rond Hepatitis E virus in de varkensketen.
    14 februari 2019  |Verenigingsnieuws

  • Koning Willem-Alexander en minister Koolmees bezoeken het bedrijf ‘Zandbergen Vleeswaren’. Dit bedrijf zet zich al een paar jaar actief in om statushouders te werven.
    6 februari 2019  |Verenigingsnieuws

  • IARC (WHO) bevindingen over darmkanker in relatie tot vleeswaren zijn niet representatief voor het NL consumptiepatroon. De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) verwerpt de indeling (IARC) van vleeswaren in categorie 1. De kans op
    5 februari 2019  |Verenigingsnieuws

  • Wetenschappers over vlees en kaas: ‘mag het een onsje meer zijn…?’ De consumptie van (flink) meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees (en kaas) zou weleens bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het zou leiden tot minder
    18 september 2018  |Verenigingsnieuws

1 2 » 1/2 (41)

U bent niet ingelogd



 
Waarom gebruikt men nitriet in vleeswaren?
In dit filmpje wordt op deze vraag uitgebreid antwoord gegeven.