Nieuwsbericht

NLvoedt-balt schot in de roos
Nieuwsbericht

Tijdens de 2024-editie van het NLvoedt-event in Nieuwspoort op dinsdag 2 juli jl. genoten de gasten - onder het netwerken - van de wedstrijd die het Nederlands elftal speelde tegen Roemenië in het EK. Organisaties uit de Nederlandse agrofoodsector zorgen voor een keur aan mooie gerechten, gemaakt van de fraaiste voedselproducten van eigen bodem.

COV is partner in de organisatie van NLvoedt, het jaarlijks foodevent als traditionele afsluiting van het Haagse politieke seizoen. Het wordt georganiseerd bij perscentrum Nieuwspoort in het Tweede Kamergebouw.

Geslaagde bijeenkomst
De bijeenkomst was een schot in de roos, met een ouderwets goede opkomst. Er werd flink bijgepraat, heerlijk gegeten en in de Oranjehoek werd gescoord door het Nederland elftal! Een waardige en voedzame afsluiting van het parlementaire jaar.
NLvoedt staat voor (h)eerlijk agrarisch voedsel uit Nederland, van boer tot bord.Kamerleden, beleidsmakers en stakeholders uit de food- en agrosector waren ook dit jaar weer in ruime getalen aanwezig. Met een diner-buffet leverden de voedselmakers van Nederland een goede bodem om het zomerreces in te gaan. Een mooi moment om de aanwezige Parlementariërs te bedanken voor hun inzet en harde werk in het afgelopen jaar.

Daarbij werd ook aandacht gevraagd voor de talloze boeren, tuinders, vissers en verwerkende bedrijven die dagelijks zorgen voor voedzame producten op ons bord. Een kratje vol mooie, oer-Hollandse producten stond daarvoor symbool.

Het kratje met (h)eerlijke Hollandse producten zal ook worden aangeboden aan de nieuwe minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. De Nederlandse voedselmakers geven de minister daarmee een goede voedingsbodem om haar ambtstermijn mee te starten.

De Nederlandse voedselmakers nodigen de minister van harte uit om volgende jaar aanwezig te zijn bij NLVoedt.Organisatie & partners
NLvoedt wordt georganiseerd en aangeboden door samenwerkende, Nederlandse foodpartners. Hier vindt u de deelnemende partners: https://www.nlvoedt.nl/partners/
 

Website                        LinkedIn              

Website                         LinkedIn 


4 juli 2024  |PersberichtenU bent niet ingelogd 
Waarom gebruikt men nitriet in vleeswaren?
In dit filmpje wordt op deze vraag uitgebreid antwoord gegeven.