Nieuwsbericht

Dit is geen vleesreclame
Nieuwsbericht

Dit is geen vleesreclame

Vlees hoort bij Nederland! Vlees is voor alle leeftijden een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen en past uitstekend in  een gezond en gevarieerd eet- en leefpatroon. Vlees heeft dan ook een  belangrijke, traditionele plek in onze eetcultuur.

Reclames voor vleesproducten mogen straks niet meer in de straten van Haarlem, op initiatief van Groen Links. Nederland Vleesland wil met haar abri-actie in Haarlem een tegengeluid laten horen, met een knipoog. Maar toch serieus. Het eten van vlees wordt met dit verbod onterecht in het verkeerde hokje geplaatst. Terwijl 94% van de Nederlanders en 93% van de Noord-Hollanders regelmatig vlees eet:

  • ze vinden het lekker (78%)
  • ze krijgen goede bouwstoffen binnen (48%)
  • ze vinden het lekkerder dan vega (37%)

Nuance
De Nederlandse vleessector is terughoudend in het voeren van promotie of het maken van reclame: daar gaat het ons niet om: goede wijn behoeft geen krans…. Maar vanuit Nederland Vleesland willen wij wel het eigen verhaal over de hoge voedingswaarde en de relatief lage milieudruk onder de aandacht brengen. Het publiek verdient een genuanceerder beeld dan wat zo vaak voorgeschoteld wordt door minderheden van verklaarde tegenstanders. Vleesconsumenten willen hun eigen weging en bewuste keuzes blijven maken.
Een reclameverbod past daar gewoon niet bij.

Meer op Nederland Vleesland


27 september 2022  |PersberichtenU bent niet ingelogd 
Waarom gebruikt men nitriet in vleeswaren?
In dit filmpje wordt op deze vraag uitgebreid antwoord gegeven.